t





søndag 15. desember 2013

Lag risengrynsgrøt på 15 minutter


Hei!
 
 
Jeg har fått en ny venn i hus. Nemlig trykkoker fra WMF. Jeg er så fornøyd!  TK lages i Tyskland av WMF – 100% rustfritt 18/10-stål av meget høy kvalitet. Trykkokeren er moderne og helt trygg, og har 3 forskjellige sikkerhetsmekanismer som sørger for at trykket slippes ut dersom det blir for høyt. Med trykkoker tilbereder man maten opptil 70% raskere enn i vanlig gryte, og bruker bare halvparten så mye energi – f.eks. kan man koke poteter på 7 minutter og lage lapskaus på 20 minutter! Den er enkel i bruk og fungerer på alle varmekilder, inkl. induksjon. Den er også enkel å holde ren, da alle deler kan tas fra hverandre, og alt unntatt håndtaket (der kontrollmekanismen sitter) kan vaskes i oppvaskmaskin. Reservedeler er enkelt å skaffe, og det finnes også adskillere slik at man kan lage flere forskjellige retter i hver sin «etasje» på en gang. Når man kjøper trykkoker får man også med en flott kokebok (verdi 149,- med mange gode oppskrifter og tips). Alle deler har 3 års garanti.
Fordi trykkokeren er helt lukket under bruk, beholdes alle vitaminer og mineraler i maten, selv under koking. Den kommer i to størrelser: 4,5L og 6,5L. Den har to nivåer, på nivå 1 holder 109 grader og på nivå 2 holder den 119 grader – uansett grad vil maten tilberedes på over 100 grader, og det er derfor trygt å ha rå mat rett oppi. Det høye trykket under tilberedning gjør at selv seigt kjøtt blir mørt og saftig på kort tid.
 
 
 
 


Jeg testet trykkokeren på risengrynsgrøt som vanligvis tar 1 time å koke.
Uten å måtte passe gryta hadde jeg fiks ferdig julegrøt på bare 15 minutter! Genialt!

 

 
 
 
 


 Du trenger:
 


 
-          Trykkoker fra WMF
-          Stativ fra WMF
-          Ildfast form
Anbefaler Pillivuyt Sancerre Souffle form no.4
-          200 gr. grøtris
-          6,5 dl. melk
-          2 ts. sukker
-          1/2 ts. salt
-          smør, kanel og sukker

 
 

 

 
 
Fremgangsmåte:

 

v  Fyll trykkokeren med 2,5 dl vann, og plasser stativet med den ildfaste formen i gryten.

v  Hell melk og ris i den ildfaste formen og rør rundt.

v  Legg lokket på trykkokeren og lås håndtaket.

v  Sett trykkokeren på kokeplaten med full varme inntil trykk-kokepunkt to er oppnådd.

        Deretter skrur du ned temperaturen, og lar gryten stå i 15 min.

v  Etter 15 min. tar du gryten av kokeplaten og lar den stå til trykket er ute av kjelen.

v  Risengrynsgrøt skal ikke avkjøles med hurtigutløseren.

v  Når du tar av lokket må grøten stå i 3 min. og hvile med jevnlig omrøring for at grøten skal tykne.

 





Grøten får en fyldig og kremet konsistens uten at du må passe på at grøten svir seg,

brenner fast eller koker over. Serveres med smørøyet, sukker og kanel.
 
 
 
 
Har du lyst til å vinne en trykkoker? Følg med i morgen!
I samarbeid med Bastian gir vi bort en trykkoker m/ tilbehør til to heldige lesere.
 
 
Hilsen
Lotta/Rafens
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar